Nieuws

Talks Vakbeurs Ruimte & Licht zijn bekend

Verrijk uw kennis en woon één van onze Talks bij! Topsprekers praten u bij over onder andere: omgevingsgericht ontwerpen, openbare verlichting en sociale veiligheid. Bezoek ook onze stand (2.1.20) en profiteer van een aantrekkelijk beursaanbieding!

Het programma:

10.30-11.00 uur
Publiekspresentatie van het project Omgevingsgericht ontwerpen OVL


Openbare verlichting wordt nog al te vaak op basis van richtlijnen ontworpen. Dit past niet meer in de huidige tijd waarin beleving van de openbare ruimte een zwaarwegend argument is geworden. Over deze nieuwe benadering een publiekspresentatie door OVLNL.  


11.00-11.30 uur
OVL Monitor met interactieve Live Vote 
Sprekers: Daaf de Kok en Beatrijs Oerlemans, Licht en Donker Advies


Dit jaar wordt voor de derde keer de OVL-monitor gepubliceerd door OVLNL/IGOV. Een belangrijke tool voor het vakgebied. Tevens verzorgen ze een spectaculaire Live Vote met speciale vragen. Het centrale thema daarbij is omgevingsgericht ontwerpen. Kom en stem mee!

 

11.30-12.00 uur
LightChallenge

Feel the Night is het thema van de vierde editie van de Light Challenge 2018. Maak de nacht op een prettige manier beleefbaar. Gemeentes die deelnemen aan de Light Challenge 2018 (Amsterdam, Rotterdam, Almelo, Bergen op Zoom, Groningen, Almere (winnaar 2015), Smallingerland, Harlingen, Ameland, Heerenveen en Leeuwarden en ingenieursbureau Clafis) formuleerden opdrachten die door 13 studententeams van diverse opleidingen (mbo+/hbo/wo), onder leiding van een coach uit het bedrijfsleven en een kunstenaar, worden uitgevoerd. De opdrachten sluiten aan op “Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018”. Ook organiseert ingenieursbureau TAUW binnen de Light Challenge opnieuw de Tauw Young Potantial Award waarbij de meest in het oog springende deelnemer een contract, stage of afstudeeropdracht kan winnen en daardoor de mogelijkheid krijgt om actief bij te dragen aan projecten op gebied van duurzaamheid, klimaat en innovaties.

In deze talk wordt kort de stand van zaken besproken en krijgt u een inkijkje bij een van de opdrachten.

 

14.30-15.00 uur
Saxion Hogeschool onderzoek Openbare verlichting en Sociale Veiligheid
Spreker: Harm Jan Korthals Altes, docent-onderzoeker Saxion Hogeschool Deventer/Enschede


Harm Jan Korthals Altes geeft namens Saxion Hogeschool en Licht en Donker Advies een overzicht van de aanpak en de uitkomsten van een onderzoek in vijf gemeenten in de provincie Overijssel, in de periode 2014-2017, naar experimenten met overgang naar LED verlichting in woonwijken en het verminderen van verlichting op fietspaden en autowegen in het buitengebied. Het onderzoek, dat inmiddels is afgesloten met een rapport, heeft een vervolg gekregen. Studenten van hogescholen doen in opdracht van gemeenten onderzoek naar de beleving van de sociale veiligheid in woonwijken. Studenten zullen de resultaten tot nu toe toelichten.

 

15.00-15.30 uur
Wijzigingen op de NPR 13201-1 richtlijnen voor OVL
Spreker: Toine Adams, Toine Adams Advies


De nieuwe NPR biedt OVL-beheerders kansen om flexibel om te gaan met verticale verlichtingssterkte wel of niet in combinatie met reflectie-eigenschappen van het wegdek. Toine Adams zal zijn licht laten schijnen op de vernieuwde determineermethode en het gebruik en toepassing van de reflectie-eigenschappen.


15.30-16.00 uur
Sprekers: Ralph Groenendaal - Nobralux, en Miechel de Lange - gemeente Alphen aan den Rijn


Tijdens deze Talk wordt verteld hoe je het beheer van assets in de buitenruimte kunt verbeteren..

 

Registeer voor gratis toegang!

 

Registreer u vooraf om snel de beursvloer op te kunnen. Vakbeurs Ruimte & Licht biedt gratis toegang, gratis koffie, thee en fris én gratis lezingen!

 

Na het invullen ontvangt u uw e-ticket op uw e-mailadres. Velden met een * zijn verplicht.

 

Hulp nodig bij het registreren? Aarzel niet om contact op te nemen met beursorganisator ExpoProof: +31 (0)85 773 17 51.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel