Agenda

OVL Symposium Feel the Night én de lancering Light Challenge 2018

De duisternis beleven. Dát is het thema van de innovatiewedstrijd Light Challenge in 2018. Gemeenten, partners (bedrijven) en studenten uit heel Nederland slaan de handen ineen om innovatieve en toepasbare concepten te ontwikkelen voor een reeks uitdagingen uit de praktijk. De feestelijke lancering vindt plaats op 7 februari 2018 in Thialf Heerenveen. Op dezelfde locatie en datum organiseert de Stichting OVLNL voor haar leden en andere geïnteresseerden het OVL symposium. U bent voor beiden van harte uitgenodigd.

Vaak associëren we donker en duister met onprettig of zelfs onveilig. Vaak genieten we ook van een prachtige sterrenhemel. Dit spanningsveld staat centraal in het thema van dit jaar: ‘Feel the Night; maak de nacht op een prettige manier beleefbaar.’ Bent u als beleidsmaker, beheerder, ontwerper, leverancier, adviseur of op een andere manier betrokken bij licht in de openbare ruimte? Dan bent u van harte welkom op deze inspirerende bijeenkomst in het volledig vernieuwde Thialf IJsstadion in Heerenveen.

Het OVL Symposium

De stichting OVLNL organiseert in samenwerking met de Light Challenge op woensdag 7 februari het OVL Symposium rond het thema Feel the Night. Laat u inspireren door een variëteit aan sprekers die elk vanuit hun eigen discipline een bijdrage leveren aan de discussie over licht én donker in de openbare ruimte. Ontmoet deelnemende gemeenten, studenten en bedrijven van de Light Challenge én schuif aan bij de feestelijke lancering van de Light Challenge 2018.

Programma

13.00     Inloop met koffie en iets lekkers

Welkom en toelichting op de Light Challenge 2018
Gemeente Heerenveen en de Provincie Friesland vormen de drijvende krachten achter de Light Challenge én voelen zich als geen ander betrokken bij het gekozen thema. Aan het begin van het symposium lichten ze graag toe waarom.

13.30     Opening door dagvoorzitter Sipke Jan Bousema
13.40     Welkom in Heerenveen door Hans Broekhuizen (gemeente Heerenveen)

Het thema Feel the Night van alle kanten belicht
14.00     Nynke Rixt Jukema (architect bij NRJ Architectuur Leeuwarden)
14.15     Annemieke Nijhof (CEO Tauw)
14.45     Chronobioloog Marijke Gordijn (Chrono@work)
15.15     Victor Loehr (RWS) over installaties in onderdoorgangen

15.45     Pauze, koffie en bijpraten

Het Feel the Night Debat “Duurzaam ontwerpen openbare verlichting”
Na de inspirerende en prikkelende presentaties voor de pauze, gaat het panel met u in gesprek over de haalbaarheid, wenselijkheid en de (on)mogelijkheden om anders tegen licht en donker aan te kijken. Over het spanningsveld tussen het ontwerpen van openbare verlichting op basis van normen en richtlijnen versus het omgevingsbewust ontwerpen. Hoe ga je om met de richtlijnen voor openbare verlichting zodat onnodig veel licht voorkomen wordt zonder afbreuk te doen aan sociale- en verkeersveiligheid? Hoe kun je omgevingsaspecten meenemen in het ontwerp van een openbare verlichting plan? U kunt meepraten over een leidraad die u op weg helpt. De input van deze bijeenkomst wordt gebruikt om met u als gebruiker en aanbieder van de openbare verlichting tot deze gebruikershandleiding te komen waarin de kennis en ervaring van specialisten voor iedereen beschikbaar en toepasbaar gemaakt wordt.

 

Het panel bestaat uit een mix van professionals uit de sector die elk hun eigen geluid zullen laten horen. Met een afgevaardigde van het platform Lichtontwerp Nederland, Ritsert Huijsman (Studio DL), Robbert Dijkema (o.a. voorzitter van het OVLNL netwerk Kennis), Martin Vergeer (Productmanager bij Ziut en lid van de NSVV commissie Outdoor), Elkin Petrici (Tauw) Peter Wijnands (gemeente Rotterdam) en Henk Ensing (gemeente Stadskanaal) en meer specialisten met verschillende achtergronden.


16.15     Voorstelronde en pitches van de panelleden

16.25     Debat onder leiding van de dagvoorzitter met actieve inbreng van de deelnemers die op stellingen kunnen stemmen met de smartphone.


Keynote: Blik in de toekomst
We sluiten het middagprogramma af met een van de meest gevraagde trendwatchers van dit moment.

17.00     Trendwatcher en futurist  Richard van Hooijdonk over ‘Trendz 2030’ . Richard van Hooijdonk is schrijver van het boek  “De wereld van morgen”                     ruim 500.000 mensen hebben zijn lezingen gevolgd of zijn theater tournee door Nederland gezien.

18.00     Eten, drinken, bijpraten en lancering van de Light Challenge


Aansluitend op het buffet wordt de Light Challenge officieel gelanceerd. Met in de avond een feestelijk programma met introductie van de teams van deelnemende gemeenten en bedrijven, de jury en partners. U kunt ’s avonds ook aansluiten bij de indrukwekkende rondleidingen door het geheel vernieuwde Thialf Stadion. Een uniek kijkje achter de schermen!


Aanmelden en informatie

Voor de geheel verzorgde middag en avond inclusief topsprekers, netwerkmomenten en inspiratie kunt u uw ticket reserveren voor € 245,-. Leden van OVLNL krijgen bovendien € 50,- korting. Als u het aanmeldformulier invult, reserveren we een van de beschikbare plaatsen voor u en krijgt u tijdig voor het evenement alle informatie toegestuurd.


U kunt bij het OVLNL Symposium en (optioneel) de lancering van de Light Challenge 2018 aanwezig zijn als:

0 basisdeelnemer en betaal 245,- voor middag-, avond- en nachtprogramma inclusief eten en drinken
0 lid OVLNL en betaal 195,- voor middag-, avond- en nachtprogramma inclusief eten en drinken

0 basisdeelnemer en betaal 195,- voor alleen het middagprogramma
0 lid OVLNL en betaal 145,- voor alleen het middagprogramma

Klik hier voor het aanmeldformulier


Wilt u meer weten over de Stichting OVLNL kijk dan op: www.ovlnl.nl. Meer informatie over de Light Challenge 2018 leest u op: www.lightchallenge.eu.

Deel dit artikel